FATOS ARAPI

(Vlorë/Valona, 1929). Studirao je matematiku i ekonomiju u Sofiji. Radio je kao pedagog na Univerzitetu u Tirani. Piše poeziju, prozu, drame i književnu kritiku. Dobitnik je nacionalnih i međunarodnih nagrada za poeziju. Njegova najpoznatija djela su: “Shtigje poetike”, “Poema dhe vjersha”, “Ritme të hekurta”, “Patat e egra”, “Dhjetori i shqetësuar”, “Dikush më buzëqeshte”, “Poezia shqipe”, “Drejt qindra shekujsh shkojmë”, “Shokët”, “Poezi”, “Deti në mes”, “Kënga e moçme shqiptare”, “Fjalë për poezinë”, “Duke dalë prej ëndrrës”, “Ku shkoni ju statuja” i dr.

     All rights reserved. Sarajevske sveske © 2010 - 2017.